martes, 18 de noviembre de 2008

" el dolor es pasajero la gloria para siempre "

El primer cop que vagi saber d'aquesta frase va ser quan vaig llegir en una revista de btt, que un amig de la Marga Fullana , li va escriure a la potencia al primer mundial que va guinyar.
Ella va dir que la frase li va donar força per anar més ràpid.
Sempre he dit que a les curses s'ha de patir, que quan no ataques es pq realment no pots, llavors no avs al pilot sinó que avandonas pq la pajara es tan gran que no pots aguantar més ni dins el paraigües del pilot.
En Bernat i en Juande sempre m'han dit q anar al pilot no serveix per res. Aquesta frase ( el dolor es pasajero la gloria para siempre) sempre la he tingut present per atacar i sempre fer-ho quan et facin mal les cames. En Juande sempre diu : "piensa que si a ti te estan dolinedo la piernas a los demas les duelen mas" i es veritat atacar abaix del port és tan fàcil com inútil, lo difícil és atacar adalt, als últims 500m quan et fan mal les cames pensat que el dolor es passarà en el podi.
Però com es fa per atacar en aquest llocs, com fas per aguantar i a sobre atacar quan notes que no pots mes que o t'escapes o petas?
Vaig descobrir la resposta quan vaig deixar de pensar en aquesta frase a les curses, i la vaig aplicar als entrenos. A les curses només surt el que entrenes, si als entreno no arribes al teu màxim de pulsacions, a les curses, no ve la verga Maria i t'il.lumina i et fa anar mes ràpid, sino s'entrenen les coses no surten per art de màgia, les coses surten treballant. "La inspiración siempre te pilla trabajando" una altre frase que en van dir a la facultat, quan algun alumne deia que no estava molts inspirat per projectar.
A les curses no son per entrenar sinó per fer tot allò que has entrenat abans. Per exemple: els que som de Barcelona: si en carrera es puja Begues a 26km/h, s'ha d'arribar a fer-ho als entrenos o es penseu que el dia de la cursa per art de màgia anireu 4 km/h més que als entrenos? Molts direu que està la motivació en cursa que sempre ajuda a anar més ràpid i jo diré: doncs motivat igual als entrenos i puja a 26!!
S'ha de patir als entrenos, per desprès disfrutar a les curses.

3 comentarios:

Jordi Soler dijo...

En la última frase de tu post lo resumes perféctamente:
HAY QUE SUFRIR EN LOS ENTRENOS PARA PODER DISFRUTAR EN LAS CARRERAS.
Y lo contrario de eso es lo que hacen muchos:
HECHAR LA COCACOLA EN LOS ENTRENOS Y SUFRIR EN LAS CARRERAS.
Muy buen port Alex.

Juan de Dios dijo...

alex eres un tio grande y ya le gustaria a muchos elites pensar,escuchar los consejos y aplicarlos.muy bueno y esto se lo tendrian que aprender los de las cocacola(cuando no toca eh)

jordimasfepesa dijo...

patir als entrenos si, cocacola també!! tot és compatible.
S'ha de disfrutar de la bici, sino....pasa el que passa.
Jo moltes vegades disfruto més entrenant en carrera, ja que em costa molt agafar la forma, però quan estic bé disfruto com un boig arrencant a tor i dret!!!