martes, 10 de marzo de 2009

"impossible is nothing"

Hi ha una derivació de les matèmatiques que sempre m’ha fascinat, no pel seus resultats, sinó per la manera com es pot arribar a manipular, depén qui l’utilitza i com l’ultilitza, aquest “art” es diu: estadistica, és apassionant, per exemple: estadísticament, si vas pel carrer Aragó , de Barcelona, pel carril central, vas més ràpid que en els altres ( sí, algú molt avorrit ho ha estudiat i majoritàriament, els cotxes del carril central atravessaven el carrer més ràpid).
El més fascinant, imagineu que sortiu de festa amb un amic i aquest té la potra de lligar amb dos noies i fer un trio ( cosa que mai passaa a la vida) doncs, senyors estadisticament ,cada noi ha marxat amb una noia; és com, si en una cursa us deixeu els bidos i el vostre company en beu dos, doncs estadísticament els dos heu begut un bidó casdascú. M’encanta.

Per això quan algú em diu: "el que vull fer surt una vegada de cada 100.000" , jo sempre dic: "mentres que la vegada que surt cada 100.000 sigui la vegada que ho faig jo, ja em va bé".

Suposo que això ho deurien pensar els protagosnistes d’aquestes quatre histories.

Imagineu que us diuen que estareu aïllat a 2000m, en unes montanyes nevades, sense roba d’abric, sense tenda, dormint al ras, sense menjar, fumant tot el dia i que desprès de 72 dies “vivint” així us diuen: ara heu de atravesar les muntanyes caminant amb la roba d’estiu que porteu.
Tots diriem que estadísticament és impossible , que no es pot fer, que segur que moririem…Però va haver uns nois que ho van fer, potser de cada 100 vegades els hi sortiria bé una vegada, però conseguir-ho només una vegada és suficient per intentar-ho.
.
Imagineu que sou un pare de 60 anys, que no feu res d'esport, que teniu un nen paraplègic, que des de sempre, li han agradat les triatlons, que la seva única passió són les triatlons, però que ell no en pot disputar cap. El pare al veure que era la il.lusió del seu fill, que ja tenia 20 anys, decideix fer un Ironman arrossegant el seu fill; sí ho heu llegit bé: 3,7 km nedant arrossegant una barca de plàstic on estava el seu fill desprès 160km amb una bici on està el seu fill lligat a una cadira i desprès 42 km corrents empenyent una cadira de rodes.
Tots direm que estadísticament és impossible, que no es pot fer, que segur que no ho aconseguiria... però va haver un home que ho va fer, potser de cada 100 vegades només el podria acabar una vegada, però aconseguir-ho només una vegada es suficient per intentar-ho.
.
Imagineu que sou un expert escalador de 27 anys. Una allau us sorprèn i quedeu atrapats enganxats pel braç sota una roca, el dolor es insuportable i no hi ha manera de sortir d'allà, esteu 5 dies atrapats d'aquesta manera, sense menjar, bevent l'aigua de la neu. I penseu que morireu allà perquè no podeu treure el braç però penseu que hi ha una manera, una dolorosa manera de poder sortir: tallant el braç, agafant una roca golpejar-lo fins trencar l'ós i desprès amb la navalla tallar la pell, els músculs i les arteries i venes, a poc a poc perquè la navalla és petita i despès baixar la muntanyes i demanar ajuda.
Tots diríem que estadísticament és impossible, que no es pot fer, que segur que morirà... Però va haver un escalador que ho va fer, potser de cada 100 vegades li surt bé una vegada, però aconseguir-ho només una vegada és suficient per intentar-ho.
.
Imagineu que esteu en una cursa, no us trobeu bé, sabeu que si la cursa s'arriba a l'esprint no teniu cap opció ja que no teniu suficient xispa i decidiu que només pots guanyar si arribes sol o amb un grup reduït i ataqueu a 4 voltes del final marxant sol.
Tots direm que és impossible, que no es pot fer, que segur que no ho aconseguirà...Potser de cada 100 vegades només arribaria a meta sol una vegada, però aconseguir-ho només una vegada és suficient per intentar-ho

3 comentarios:

www.ciclismodesdelleida.com dijo...

Muy bueno Alex.
Estoy de acuerdo al 100%
Hay que intentarlo siempre, la rendicion no es una opción.

Jordi Soler dijo...

Totalmente de acuedo contigo Alex...pero yo prefiero llegar al sprint....jeje

Daniel Lopez dijo...

Sea por estadistica o no siempre hay como minimo una posibilidad,por lo tanto intentarlo es una obligacion.