martes, 7 de octubre de 2008

"mi capacidad de sufrimiento es infinita"

Si senyors, aquesta és una de les meves frases preferides. La dic molt regularment, sobretot quan algú em pregunta qualsevol cosa que, a primera vista, sembla impossible.
Un dia veient el Tour, escoltant a Perico ( i que no serveixi de precedent) va dir que la diferencia entre Ullrich i Lance Amstrong era que Lance tenia més capacitat d'agonia, que aquesta capacitat era el que diferenciava els bons corredors als Supercracks. Doncs és veritat. Això no vols dir que en cursa algú doni menys que d' altres ( que sembla increïble però si que passa; i senyors en cursa patim tots, tots ens morim per agafar una escapada, tots, a tots ens fan mal les cames, a tots) sinó que en els entrenos un s'esforça al màxim i un altre només compleix expedient.
Avui aquesta frase m'ha vingut al cap al llegir el bloc del Juande i el del seu germà. Ja fa temps que dic que els chavals d'avui en dia no saben que vols dir patir, que vol dir voler ser ciclista, i l'esforç que això comporta. A més d'un amateur els hi dic que ha de menjar hidrats ( pasta , arròs o patata) cada dia i mes d'un cop al dia, que esta prohibida la bolleria, que no s'ha de veure gas, que has d'estar prim, etc... has de complir tot això si vols ser professional, no només entrenar 7 dies a la setmana 365 dies l'any ( que això es sobre-enten) sinó que s'ha de comportar com a tal les 24 hores al dia.
Tot això comporta un esforç, això comporta sacrifici, unes paraules que els nois d'avui dia desconeixen. Si, paraules que desconeixen, i és més, per mi és el més normal que els desconeguin, M'explicaré. Com li pots dir a un chaval de 16 anys que: entreni cada dia i potser després de 6-7 anys potser , si té sort arribarà a ser professional; quan al collegi l'aproven sense esfors per què ja no hi han repetidors, eprtan facin el que facin passaran de curs, que si volen una bici nova, el papa, els hi compra la que vulguin i si es cansen els comprara una moto i si es cansa els comprara la play station, el que vulguin!; quan si volen diners per sortir de festa, emborrachar-se, fumar, etc, només han d'anar a la mama i demanar-li; senyors, com li pots dir a un chaval que s'esforci si fins ara ho té tot sense haver-se esforçat mai.
La resposta es fàcil, no es pot.

6 comentarios:

www.ciclismodesdelleida.com dijo...

Si se puede.
Eduquemos.
Si nosotros sabemos porque los demás no van a saber?
Sólo falta educación desde pequeños.
Padres,profesores,monitores,entrenadores,directores...todos tenemos en un ambito o en otro esa responsabilidad.
Solo falta querer hacerlo y no darlo todo por perdido.

roadman dijo...

lo has dicho bien, des de pekeños.. creo q en amateur e scomplikado.. solo puedes ervir de ejemplo....

XAVI NOVELL dijo...

Salut xavalote, ens trobaràs a sant celoni.
Ara a la tardor i fora de curses amb la btt pel montnegre amb el famg... ja saps! estas convida't a espentar els senglars de la zona.

molts records.

Juan de Dios dijo...

muy bien explicado.como bien sabes hace poco un corredor amigo no vino a correr una carrera porque se iba a port aventura,es que no hay tiempo para ir,y es un chico que se esta jugando ser alguien en esto.TODA LA RAZON ROADMAN JEJEJ.tambien espero que esto cambie,que son modas,solo lo espero

jordimasfepesa dijo...

si que és pot!
si nosaltres em pogut, perque no poden ells? son de carn i ossos com nosaltre, no? doncs com que l'arrel és la mateixa, aquesta planta pot creixer com avanç.
Per cert, jo sempre he viscut a sant joan de vilatorrada i quasi cada capdestmana vinc, o sigui que si vols ja quedarem un dia, val?

Aida dijo...

Totalment dacord... avui dia els nens no saben el q és esforçar-se per RES. Punyetera llei dl "minimo esfuerzo"!! jo com a profe q sóc... (no sóc ciclista...) estic farta d'intentar fer entendre als alumnes q treure un 5 no és un "aaala q guay, he aprovado" no, jo els hi dic q treure un 5 significa q saps la MEITAT del q hauries d saber per la teva edat o nivell, i la meitat és poc o res.
Intel.lectualment, es conformen amb res, no tenen ambicions de cap tipus, q han d tenir si veuen a la tele q la gent es guanya la vida aireando sus vidas en Gran Hermano y Diario d Patricia?
Sé q no té a veure am el ciclisme... pr mhe sentit identificada am la referencia q has fet dels nens i l'esforç, aplicable al ciclisme i qualsevol altre camp, no? ;)