miércoles, 26 de noviembre de 2008

" todo el mundo lo hace así "

Si hi ha tres frases que em posen de mala llet quan les sento algú que les utilitza com argument sòlid i lapidari.Aquestes són:
-“ siempre se ha hecho así…”
-“ todo el mundo lo hacen así…”
-“ la mayoria lo dice…”

En serio, les sento i m’entre una mala ostia bastant important i més si les utilitzen com argument irrefutable. Com pot ser que algú amb dos dits de front digui quan li preguntes un “per què?” et contesti: “ siempre se ha hecho así” o “ todo el mundo lo hace así” o " la mayoria lo hacen así”, en el fons les tres respostes són el mateix, s’escusen amb la resta de la humanitat per donar una argumentació que no coneix i és incapàs de saber ni dilucidar i s’escusa en les calides i comodes faldilles de la majoria, pensant que és qui té la raó.

En el ciclisme, un clàssic, que la gent utilitza aquestes frases és quan veus que algú s’està prenent alguna vitamina: el classic hidroxil o el ferrogradument o una aspirina, etc i li preguntes per què s’ho està prenent i em contesten:
- todo el mundo lo hace así, todo el mundo toma hierro
- jo no! , has mirat els teus analisis de sang? Has vist si et dismunueix el ferro, la ferritina , la hemoglobina? Per què prens ferrogradument i no ferroprotina? Les dos són ferro però de qualitats i característiques diferents?- dic jo-
-“ siempre se ha hehco así o todo el mundo lo hace así”- responen

Un altre clàssic és quan es parla d’entrenament, algú diu:
- jo faig uns 500km a la setmana
- aquin ritme?, a quines ppm?, per què 500 i no 400 o 600?-contesto
- per què Josito ( el nóm del prode turno) lo hace así, això es com dir : todo el mundo lo hace así o siempre se ha hecho así -diuen

Un atre clàssic, quan em veuen fer series al mes de novembre, em paren i em diuen:
- que fas fent series al més de novembre?
- jo faig series tot l’any- contesto
- doncs jo a partir de finals de gener- em diuen
- per què?- els hi pregunto
- perquè “ todo el mundo lo hace así”

A vegades va ver veure l'axegeració de les coses per desprès entendre les normals, a tots quan acabem de fer esport es dutxem i sempre diem: "què bé que va una bona dutxa, et deixa com nou". doncs hi ha gent que és alèrgic a l'aigua, a ells no elshi va bé una dutxa tu ja li pots dir: " a todos nos va bien una dutxa". Doncs a ell no.

Segur que molts de vosaltres os heu trobat amb individus que quan els hi preguntes el perquè fan una cosa d’una determinda manera sempre fan servir aquestes respostes , tan fora com dins del ciclisme. Potser creureu que són frases lapidaries, però aquestes no ho són, aquetes tenen un argument tan devil que es pot rebatre fàcilment. Quan algú em diu: todo el mundo lo hace así o siempre se ha hecho así o la mayoria lo cree así o alguna barbariant més d’aquest estil, jo sempre dic:

- hasta el 1492, siempre, la mayoria, todo el mundo, etc, decia, que la Tierra era plana…a caso tenia razón la mayoria de la gente los anteriores 6.000 años?
La majoria només és molta gent alienada.

5 comentarios:

www.ciclismodesdelleida.com dijo...

Cierto Alex, este post es 100% real!
Si todo el mundo hubiera seguido siempre el camino marcado, no se hubieran descubierto sitios nuevos!

Blai R.S. dijo...

El millor post que has fet fins ara. s'ha de trencar amb aquests "topics".

Juan de Dios dijo...

alex GRAAAAAAN POST SIN DUDA EL MEJOR.Y CUANTA RAZON TIENES.YO SIEMPRE HE PENSADO QUE ESTOS LO QUE NO TIENEN ES PERSONALIDAD Y LA VERDAD QUE DE PERSONALIDAD ANDAMOS MUCHOS ESCASOS

jordimasfepesa dijo...

Bonissim post!! aquests topics els he sentit sempre. Avegades aparcant, tu estas dintre el cotxe i el tiu que aparca davant teu ti fot trompada i tu li dius que perqè ho fa i ell tan panxo et diu "si tothom ho fa".
Moltes vegades la gent a pecat de fercoses pel simple fet que les fan els altres

Trueno dijo...

home, a vegades els humans tb semblen un ramat d'ovelles, on va una van la resta, jo sóc la típica q va el seu aire,jajaja bon post!!