lunes, 21 de septiembre de 2009

Marica l'últim (sin ofender a nadie)

Que podem considerar esport?

Potser sembla una pregunta fàcil però és tan difícil, com dir si: Semenya, l'atleta sud-africana hermafrodita , és noi o noia. Hi ha coses que no se saben mai, així que vigileu que: " por la noche, todos los gatos i/o gatas i/o ambas cosas a la vez, son pardos"

No ens desviem del tema. Molta gent diu que el que et fa suar és un esport, així poden dir que la F1 és un esport, però llavors, el que tots estem pensat també és un esport?, i si ho és!, jo vull federar-me ja!

Hi d'altres que diuen que esport també potser una cosa mental, com per exemple: l'escacs, doncs si l'escacs és esport, hauria d'implicar que la botifarra també hauria de ser considerada un esport, on posem el límit?

Com veieu no és tan fàcil de resoldre; jo he arribat a la conclusió que només existeixen tres esports: Atletisme, natació i ciclisme ( i els que no serveixen per guanyar en cap d'aquest tres esports: fan triatló, i si ni així guanyen fan Ironmans (tema que tractaré en un altre post)). Molts em direu: i el futbol?, I el basquet?, I el tennis?, etc. Per mi tots aquest ,només són jocs, no són esports.
Per dos motius:

1)Quan diem: anem a jugar a futbol, a jugar a basquet, a jugar a tennis, etc... mai direm que anem a jugar a ciclisme
2)O la raó que, per mi, és més convincent, els tres es basen en una regla d'or:

MARICA L'ÚLTIM

A qui no hi ha tonteries de: fora de joc, Out, set, duce, pies, manos, banda, corner, zona, passos, dobles, tirar-se a piscina, targeta blava, groga, vermella, dos minutos expulsat, canvi... tonteries.

Per mi com més regles té un joc: més absurt és, simplement les regles és fan: per fer-lo més vistos, per què la gent no s'adoni de la tonteria que estan fent aquells payos en pantalons curts. Joder si vols fotra la pilota dis els tres pals, l'agafes i al fots a dins: i punto!, a no, que amb al mà no és pot! "es que me has empujado!"," Ai que tengo una contracturita, mejor pido el cambio", "ai que tengo una rampa"... por dios! Per això els jocs no són esports, per què si diguessin la frase , marica l'últim, els jugadors és mirarien con ojos dulces i tiernos, se les pondría morcillona i dirian: va tu primero... no va, marca tu...va que te dejo pasar...per intentar ser l'últim.

Els esports són individuals, tu contra la resta del món. Us imagineu Usain Bolt que a 5 metres d'arribar a meta diu: "tiempo muerto, que me ha entrado una piedra en el zapato" o que pujant el Turmalet Contador diu: " pido el cambio que estoy cansado, que entre kloden"... Doncs això és el que passa en aquest absurts jocs, que mai podran considerar-se esports, per què mai aquest jugadors voldran ser atletes, per què això impilicaria sacrifici.

PD: fer l'últim en el Gran Premi d'Inauguració de l'any passat no implica res, que sinó ya todos me mirareis con ojos viciosos!

7 comentarios:

www.ciclismodesdelleida.com dijo...

JE JE JE
no creo que mucha gente comparta lo que escribes, pero mola...je je todos hemos pensado en ello alguna vez....como siempre Alex, muy bueno...(aunque es exagerarlo un pelín)
nota-te has dejado deportes que si considero muy duros...has visto alhuna vez una prueba de esqui de fondo? neng los he visto llegar sacando de todo por la boca! pero se ha entendido perfectamente lo que querias decir....

roadman dijo...

el eski de fondo tb podria considerar-lo deporte... ya que se basa en MARICA EL ÚLTIMO

Equip Ciclista Pinturas Grimaldo dijo...

Molt divertida la teva entrada. Ara, posats a pensar en xorrades, imaginat una etapa de la Vuelta a España Salamanca – Salamanca, 250 quilòmetres amb 5 ports de muntanya. Són 5 hores de bicicleta a “marica l’últim” per arribar al mateix lloc que han sortit. No seria millor passar-se les 5 hores en la terrassa d’un bar prenent cerveses i xerrant del que vulguis...

Blai R.S. dijo...

Bona reflexió, bon post. No obstant em cosat acceptar-ho, ya que per esport s'enten una activiat fisica que esta institualitzada (em sembla que es diu aixì) és a dir, que té les mateixes regles tan aki com a la xina, i que té un objectiu competitu. I en canvi un joc es considera una activitat que es fa per entretenirse, i les seves regles poden variar depenen el lloc. Això vol dir per exemple que una persona que va al gimnas no fa esport sino que nomès fa un activitat fisica.
Això si, si considerem esport marica ultim tens tota la raó, però es que és un tema bastant complicat, i en que es dificl arribar a un acord.

PD: Bonisima la frase dels triatletes!!! jajajaj

Juan de Dios dijo...

aunque estes en otro equipo eres un crack!!!!!!!!!!!!!!jajajajajajaja

Antoni Carulla Abadal dijo...

Comparteixo EN PART la teva hipòtesi; ja que de vegades se'm fa absurd que un futbolista només jugui una estoneta en un partit; i si es cansa, intenta treure qualsevol excusa de molèstia muscular... Quin poc coratge que hi posa, per ser el futbol un dels esports més ben pagats, amb xifres certament astronòmiques...
També passa així (la mítica banquilla) amb altres esports com el bàsquetbol, l'handbol i alguns altres "bòls"...
Ara bé, penso que t'equivoques en que només hi ha com a autèntics esports de "marica l'últim" l'atletisme, el ciclisme o la natació (o l'esquí de fons); ja que crec que encara n'hi ha alguns més i ben importants: piraguïsme, escalada cronometrada, etc; i crec que aquests i alguns altres també compleixen les condicions d'ESPORT en tota regla, ja que el sufriment i el sacrifici també hi són...
De tota manera, penso que el que dius té una bona base, ja que des de fa molt temps també em dóna la impressió (per les seves condicions) que alguns d'aquells "esports" de pilota simplement semblen JOCS i reben el nom d'esports.
Ens veiem crack!

anonimus dijo...

Jaja mol bo el post, aixo del futbol, basket , tennis,... tot son mariconades per 4 forrats que viuen de puta mare entrenant 3 vegades a la semana. habere quans dakestos es pasarien entrenant cada dia montonades de km per ser profesionals de ciclisme, atletisme o natacio, o com au dit daltres esports tambe de molt esfors fisic.

Pero qui no s'ho passa be mirant un partit de basket de la NBA, de futbol un Barcelona-Madrid, o qualsevol altre partit?
son un gran espectacle...