miércoles, 28 de enero de 2009

Això no ho veurà ningú

Quan vaig començar amb el ciclisme de carretera, jo pensava que les "ajudes" externes per millorar el rendiment era quelcom que només existia en el Tour, no en els corredors professionals, sinó directament amb els grans corredors que van a gunyar el Tour.

Però al començar a córrer veus, sent, intueixes coses que són molt entranyes, preguntes i encara t'assaventes de coses més estranyes, no entens res, això sí, encara dones més valor als teus resultats, potser alguns som uns inadaptats o puristes.

Aquest personatges em va recordar a un succés que em va passar a la facultat. Jo havia d'entregar un projecte, d'uns setanta plànols; els dies abans tots ens anem preguntant com ho portàvem, jo ho portava molt bé, això és el que contestava quan em preguntaven, però jo sabia que havia un detall, en un plànol, que no estava bé, i que aquest error, problema no resolt, em podia costar el projecte senser; però era només un detall en un plànol, era impossible que el veiessin, m'enganyava dient: això no ho veurà ningú; la resta del projecte estava bé. La nit abans, el messenger treu fum, tothom està connectat i tothom va preguntant com ho porten els altres, jo era l'enveja perquè era el que millor ho portava; eren les 4:00 i ja estava fent les presentacions i imprimint.

El plànol E-112, detall: F2, quan va sortir de la impressora sabia que estava malament; quan vaig tenir tot el projecte imprès veia només el plànol que estava malament, només eren 4 línies de les milers que havia dibuixat, però eren suficients per suspendre, però qui ho veuria? Ho vaig entregar tal com estava.
La gent em felicitava pel treball , ja que a simple vista estava molt bé, però jo sabia que havia un error molt greu, esperava que el professor no fes una correcció-control de tots els plànols, que amb la quantitat de treballs que hi havia i la muntanya de plànols no s'adonaria del meu error. Però jo, mentres em felicitaven, pensava: i si fos un arquitecte-professional? Això no ho podia fer, perquè llavors segur que m'enganxarien i veurien l'error o sinó cada cop que veies l'edifici nomé podria veure aquell error, aquí estava enganyant?

Va arribar el dia de les notes. Vaig aprovar. Continuaven les felicitacions, en el plànol E-112, detall:F2, no hi havia cap correcció, no ho va veure. Vaig deixar el treball-trofeu sobre la taula, però cada cop que el mirava només veian l'error del plànol maleit.

Desprès d'una setmana em vaig trobar el professor, ell només em va preguntar si havia llegit un llibre de crítica de l'arquitectura d'Oscar Tusquets, jo vaig dir que no.
Aquell mateix migdia vaig anar a la biblioteca per demanar el llibre, la meva sorpresa va ser quan em van dir que hi havien quatre llibres amb auqell autor, em van escriure les respectives referencies i vaig anar a buscar el llibre, sense saber a quin es referia el professor. Al arribar a l'estanteria allí estaven els quatre llibres, anava llegit els títols per veure quin podia ser.
El vaig trobar, no havia dubte segur que aquell era el llibre que m'havia recomanat el professor. Em vaig adonar que ja no havia volta enrere i que sempre que veies el treball només pensaria en aquell plànol i que aquell títol simpre el tindria al cap:

"Dios lo ve todo"

domingo, 18 de enero de 2009

" si el ciclismo fuera fácil, se llamaría futbol "

Fabio Cannavaro va sortir en un vídeo on es veia a l'habitació d'un hotel amb altres companys d'equip injectant-se no se sap quina substància en vena; unes setmanes desprès va guanyar la bota d'or 2006, com a millor jugador de futbol de la temporada.
.
En un partit de futbol si tens una contractura o un cop demanes el canvi.

En una entrevista a radio marca al dr. Eufemiano Fuentes comentant l'"Operación Puerto" va dir que no entenia aquesta persecució als ciclistes quan ell ja havia dit més d'una vegada que només el 30% dels seus clients eren ciclistes, tenia un altre 30% de tennistes , un 20% de futbolistes i un 10% d'atletes però que els periodistes no volien investigar als altres esports.

Raul, jugador del Real Madrid, va dir que no li podien exigir estar al màxim de forma tot l'any perquè era impossible estar en forma uns 65 partits l'any, que eren masses partits jugats en un any.

Maradona va marcar un dels gols més importants de la seva vida amb la mà, és a dir, va guanyar un partit fent trampes. És considerat un dels millor jugadors de la història.

L'altre dia em van explicar que en el futbol només passen control alguns equips cada jornada i que el control només es fa a dos jugadors de l'equip i que aquest jugadors els escollia el mateix equip.

Josep Guardiola, actual entrenador del Barça, en la seva època com a jugador del Brescia en Itàlia l'any 2002 va donar positiu per nandrolona en un control antidoping, no s'ha volgut fer resò i mai cap periodista va dubtar de la seva innocència i tothom deia que es tractava d'un error, va estar condemnat a set mesos de presó i a 2000€ de multa , no va ingressar a la presó perquè no tenia antecedents.
.
En el futbol és noticia que els jugadors mengin fruita als entrenos.

Un jugador de futbol professional "entrena" una mitja de 90minuts al dia uns 200 dies l'any.

En el futbol és l'únic esport on es val tot mentre l'arbitre no et vegi. No es pot canviar el resultat d'un partit un cop finalitzat encara que es pugui veure, en la televisió, que la pilota no entra o que el jugador ha marcat un gol en fora de joc.

En un partit de futbol no pots jugar si sagnes.

Juli jugador del Tenerife ha confessat que van comprar el seu equip perquè es deixes guanyar un partit devanat el Malaga perquè aquest puges a primera divisió. En les converses telefòniques publicades no diexen cap dubte de la compra on la Federació Española de Futbol i l'àrbit estaven informats de la compra del partit. Els periodistes no han volgut investigar ni divulgar la noticia.

domingo, 11 de enero de 2009

como hundir en la miseria a un ciclista

Hi ha moltes maneres d'enfonsar un ciclista, però hi ha unes que són demoledores, no parlo de dopping; sinó d'algo pitjor, parlo d'enfonsar la moral del ciclista perquè no torni aixecar cap, perquè no rendeixi mai més. Hi ha unes frases que qualsevol ciclista que les escolti entre en un estat depressiu fulminat.

Avís: es recomanable no llegir aquest post si ets un ciclista depressiu amb tendències suïcides i/o estàs pensant en deixar la bici.

-"estás un poco fondon no?"
(quan penses que estàs primíssim)

-"te mueves mucho encima la bici no?, el otro chaval no se mueve tanto"
(i pensaves que tenies un estil impecable)

-"i ya sabràs anar amb aquestes rodetes tan fines?"
(si, aquesta frase me la va dir la meva mare quan amb 25 anys em vaig comprar la bici de carretera. Em volia tirar per la finetre, però estava en un garatge)

-"no se te ve ni una vena"
(fas regim perquè desprès et diguin això)

estàs pujant un port, pensas que no arribaràs adalt,i en una rampa durissima preguntes: - ya hemos superado la parte más dura no?- i et contesten:
-"no lo duro viene ahora"
(conec gent que ha fet mitja volta, i cap a casa)

-"vinga!! Que el primer només està a 7 minuts"
(si senyors, aquesta frase la me la van dir en una cursa de btt, quan era junior, jo pensava que m'habia recuperat de la pajara i començava a remontar fins sentir aquelles paraules, no sabia si seguir o baixar-me i trencar-li el crono a aquella noia)
Nota per a espectadors de btt: mai digueu que el primer està a més d'1 minut, si us plau , mentiu

-"has engordado no?"
(si dieu això el tiu no guanya la cursa fijo!, el tema del sobrepés és molt útil per mermar l'estavilitat emocional d'un rival)
.
Ets un cicliste que ha gunyat curses de prestigi en amateurs, has guanyat etapes a voltes importants. I el cicloglobero de turno diu:
-"si si, todo eso esta muy bien, pero que tiempo has hecho en la Quebrantahuesos?"
(sense comentaris, el silenci és la teva única sortida, quan el "simpàtic" cicloglobero marxi, hi ha una funció que surt en el cervell que et pregunta: -guardar informacón o salir sin salvar-. tu clica a "salir sin salvar" i aquí no ha passat res)

-"pones muy mala cara cuando vas subiendo"
(amb prou feines pots aguantar el ritme com per pensar quina cara posar!)
.
Et pases totes els hores que pots sobre la bici, els caps de setmana dedicats a curses, li expliques tot això a un amig i diu:
-"deves ganar mucho dinero no?"
(baixes els ulls, plores internament i escolleixes entre les dues frases mes utilitzades:
1) no gano nada, es mi hobby (això vol dir que el teu amig/amiga pensa q ets un pringat)
2) solo para los gastos (opció digne sencill i sense concretar que no guanyes res))